05-05-2022 – Breus contes dels temps abans de la ciència: històries d’ahir contades com hui o històries de hui contades com ahir

Breus contes dels temps abans de la ciència va nàixer d’un desig. Un pare que llegia al seu fill històries de hui dia, però veia entristit textos molt escassos i amb un vocabulari molt reduït. Segur que el seu fill podria disfrutar, i entendre, històries més elaborades va recórrer als seus vells llibres guardats des de la infantesa. Aqueixos toms conservats amb afecte nombrosos anys i quasi oblidats ho van deixar més apesarat. No recordava aqueixos llibres amb personatges castigats, llops maltractats i escenes que hui se’ns allunyen del que són històries per a xiquets.

D’ací va sorgir el desig de poder ajuntar el que té de bo els dos mons, de l’ahir i del hui. Una obra on sense renunciar a les il·lustracions la paraula tinguera un paper fonamental. Un llibre en què com abans cadascuna de les seues històries tinguera un missatge, un ensenyament, però que al seu torn no portara aqueixa càrrega de duresa de les velles obres.

Quan va mirar al seu fill va pensar que li agradaria que aqueixa obra que tenia al cap, nou contes al estil de les rondalles, set en prosa i dues en vers, li acompanyara al llarg de la seua vida. Per això esta obra seria per a totes les edats amb diferents maneres de llegir-ho segons la seua edat i sobretot que fora un llibre per a tota la família.

En el camí i després de moltes peripècies este pare va trobar a una talentosa il·lustradora que va col·laborar amb ell en aqueix desig. Una obra amb històries d’ahir contades com hui o històries de hui contades com ahir.

La presentació tindrà aqueix caràcter familiar amb la lectura d’alguna de les històries de Breus contes dels temps abans de la ciència perquè pugueu disfrutar tots junts (vos animem a vindre en família) i portar-vos una agradable experiència.